Dacă articolul din acest mesaj nu este afișat corect , vă rugăm să accesați acest link pentru a-l vizualiza într-un browser.


Fiind un program dedicat inginerilor proiectanți de structuri metalice, Advance Metal permite modelarea structurilor metalice (profile și ansambluri), cât și crearea automată a planurilor de ansamblu, a planurilor de detaliu, a diverselor extrase de materiale și a fișierelor pentru mașinile cu comandă numerică. Advance Metal rulează pe platforma AutoCAD®.Versiunea Advance Metal 2009 aduce noi funcționalități și îmbunătățiri în ceea ce privește:

Sistemul Multi-User: contribuția simultană a mai multor utilizatori la realizarea aceluiași model

Gestionarea inteligentă a documentelor

Calitatea planurilor create automat

Calculul îmbinărilor metalice conform Eurocode 3

Noi funcționalități de modelare

Noi tipuri de îmbinări metalice

 

Sistemul Multi-User

Cu ajutorul noului sistem Multi-User bazat pe tehnologia "Model Share", Advance Metal 2009 face posibilă modelarea în timp record a structurilor de mare complexitate, permițând mai multor utilizatori să lucreze simultan la același model.

Fiecare participant la proiect are acces la modelul de referință din care poate extrage elementele pe care dorește să le modifice. În plus, fiecare utilizator află în timp real ce elemente sunt extrase pentru modificare de alți utilizatori. În același timp, aceste elemente sunt disponibile pentru ceilalți participanți la proiect doar în modul "read-only". Atunci când modificarea elementelor extrase s-a încheiat, acestea pot fi salvate și înregistrate în modelul de "master", devenind accesibile și celorlalți utilizatori.

Această tehnologie exclusivă GRAITEC include și alte posibilități avansate, precum "partial loading", care permite utilizatorilor să lucreze asupra unei părți din model fără a fi necesar să extragă toate elementele asociate.

Soluția Multi-User oferă numeroase avantaje:

 • Productivitate: modelarea rapidă a proiectelor complexe (mai mulți utilizatori pot lucra simultan la același DWG)
 • Afișare performantă: afișarea pe ecran doar a elementelor extrase pentru modificare
 • Securitate: elementele în curs de modificare de către un utilizator nu pot fi modificate în același timp de alți utilizatori
 • Informare: utilizatorii sunt notificați în timp real ori de câte ori modelul "master" a fost modificat

Gestionarea inteligentă a documentelor

Advance Metal 2009 este în acest moment unica soluție pentru proiectarea structurilor metalice care permite actualizarea continuă a listei de fișiere NC-DSTV, oferind permanent informații despre statusul și validitatea documentelor create în proiect.

Fiind disponibilă în versiunile anterioare doar pentru planuri (planuri de ansamblu, planuri de detaliu), această funcționalitate a fost extinsă la toate tipurile de documente: planuri, extrase de materiale și fișiere pentru mașinile cu comandă numerică.

Utilizatorii Advance Metal 2009 sunt permanent notificați în privința planurilor care trebuie actualizate în funcție de modificările aduse proiectului.

Calitatea planurilor create automat

Advance Metal 2009 aduce numeroase optimizări pentru o calitate mai bună a planurilor create automat din model:

 • Cotarea automată a tăieturilor înclinate în planurile de execuție;
 • Liste de tăieturi înclinate ce includ și imaginile acestora;
 • Posibilitatea de a modifica atât dimensiunile, cât și adâncimea vederii direct din detaliu;
 • Cotarea automată a pieselor învecinate;
 • O mai bună amplasare automată a cotelor.Advance Metal 2009 generează o gamă largă de tipuri de liste, inclusiv liste de tăieturi înclinate care includ și imaginile acestora.Calculul îmbinărilor metalice conform Eurocode 3Advance Metal 2009 include opțiuni extinse privind calculul îmbinărilor conform normei EC3.


Cu ajutorul funcției de verificare pentru îmbinări metalice, utilizatorul află imediat dacă îmbinarea selectată îndeplinește normele EC3 sau nu. Ca rezultat, va obține un raport care poate fi tipărit sau trimis prin email. Raportul conține rezultatele verificărilor efectuate pentru toate elementele îmbinării (de exemplu, diametrul șuruburilor, distanța dintre șuruburi, grosimea plăcii de capăt, grosimea sudurii etc.).Noi funcționalități de modelare


 • Noi funcții de modelare a elementelor de tip "grătar".
 • Legătură inteligentă între șuruburi și găuri: șuruburile creează automat găurile potrivite.

Utilizatorii pot crea grătare dreptunghiulare definind un punct central sau două puncte diagonal opuse. De asemenea, se pot crea și grătare poligonale prin convertirea poliliniilor cu contur închis.


Noi tipuri de îmbinări metalice


Utilizatorii Advance Metal 2009 au la dispoziție noi tipuri de îmbinări metalice și noi opțiuni de creare a acestora. • O nouă îmbinare pentru crearea plăcilor de bază
 • O nouă placă pentru preluarea forței tăietoare, cu eclisă
 • Noi îmbinări pentru grinzi de planșeu
 • Noi îmbinări pentru contravântuiri
 • Îmbinare cu șuruburi pentru conectarea unui profil secundar cu un alt profil
 • Noi îmbinări pentru corniere și platbande suprapuse
 • Noi îmbinări pentru profile laminate la rece


EDIL CONCEPT
B-dul Republicii 55/2/2, Bistriţa, jud. Bistriţa-Nãsãud
Reprezentant: Director Gioni Grinov
Telefon: 00 40 263 217065 / Fax: 00 40 236 217 065
E-mail: edilconcept@edilconcept.ro      Web: www.edilconcept.ro

Acest mesaj promoțional vă este trimis ca urmare a prezenței adresei Dvs. de E-mail în cataloage și site-uri publice, pentru că v-ați înscris în baza de date sau a fost publicată într-unul din numeroasele ghiduri de afaceri existente în România. Pentru că înțelegem și apreciem intimitatea Dvs., ne cerem scuze dacă acest mesaj ajunge la Dvs. dintr-o eroare. Pentru dezabonare din listă vă rugăm să dați unreplyla acest mesaj, indicând adresa sau adresele de e-mail care doriți să fie șterse din baza de date. Vă mulțumim!